PAMUKTA GECE SULAMASI YÖNTEMİ
Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi tarafından pilot pamuk tarlalarında uygulanan "Gece Sulama"...
Bereket.tv ailesine katılmak için geç kalmış sayılmazsın.
Üye olarak bir çok yenilik ve sürprizden yararlanabilirsin.
Sadece bir kaç dakikanı alacak.
Nazilli'de 'Pamukta Makineli Hasat Hazırlığında Kullanılan Yaprak Döktürücü Kimyasalların Lif Kalitesi Üzerine Etkileri' projesinin uygulama tarla günü yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesince Araştırma-Yayım-Çiftçi bağının güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konan Tarımsal Yayım Hizmetlerinin Desteklenmesi ve Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Pamukta Makineli Hasat Hazırlığında Kullanılan Yaprak Döktürücü Kimyasalların Lif Kalitesi Üzerine Etkileri" konulu projenin tarla günü yapıldı.
Katılımı ile Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü'nde yapıldı. Aydın'da 2013 yılında başlayan ve 3 yıllık olan projenin sonunda 2015 yılı çalışmalarının sonuçlarının gösterilmesi amacıyla düzenlenen tarla gününe şube müdürleri, ilçe müdürleri, teknik elemanlar ve pamuk üreticileri katıldı. Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsünden Proje Sorumlusu M. Koray Şimşek tarafından pamukta makineli hasat hazırlığı sırasında kullanılan yaprak döktürücüler, uygulama zamanları ve uygulamada dikkat edilecek hususlar ile yaprak döktürücülerin lif kalitesine olan etkisi hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldıktan sonra tarlada yaprak döktürücü uygulaması gerçekleştirildi. İHA
Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi tarafından pilot pamuk tarlalarında uygulanan "Gece Sulama"...
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve...
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görev yapan teknik elemanlara buğdayda verim ve kaliteye zarar...
Adana’nın Karataş ilçesi Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, 65 kuruş olarak açıklanan pamuk...
Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz, Pamuk Eylem Planı’nın pamuktaki sorunların çözümü...
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, Türkiye genelinde 1 milyon ton lif pamuk...
Karadeniz Fındık Mamulleri ve İhracatçıları Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, 1 Eylül'de başlayan 2015-2016 fındık ihraç sezonunun ilk ayında standart natürel iç fındığın kentalinin (100 kilogramı) ortalama 977 dolardan işlem gördüğü belirtildi.
Türkiye'de pamuk üretiminin önemli bir kısmını karşılayan Harran Ovası'nda, hasat dönemi başladı.
Yorumlar